معجزه 7 ماده غذایی برای بهبود و درمان آرتروز
آرتروز، بیماری است که موجب تخریب غضروف مفاصل میشود. این بیماری معمولا در افراد بالای چهل سال رخ داده و اکثرا بانوان بیشتر از آقایان به آن مبتلا میشوند. برای درمان آرتروز اولین اقدام میتواند اصلاح سبک زندگی باشد که میتوان به رعایت رژیم غذایی، کنترل وزن و جلوگیری از چاقی، انجام تمرینات ورزشی و … اشاره کرد.
در واقع آرتروز، اختلالی است که در پی تحلیل رفتن غضروف ظاهر میشود و با علائمی مانند درد، تورم و سفتی ایجاد میشود. زمانی که فردی مبتلا به آرتروز باشد، طبیعتا دامنه حرکتی آن بسیار محدود خواهد شد؛ بهطوری که بیمار نمیتواند مفاصل خود را بهطور طبیعی حرکت دهد.
علت ابتلا به آرتروز
این اختلال در حقیقت پایان عملکرد نرمال یک مفصل بوده و هنگامی که مفصل دچار آسیب میشود، مفصل دچار آرتروز شده است، همچنین علتهای متفاوتی دارد که شامل موارد زیر میشوند:
• پوکی استخوان
• شکستگی استخوان
• تصادفات
• الگوی زندگی نامناسب
• روماتیسم
7 مواد غذایی موثر در درمان و بهبود آرتروز
سبزیهایی با برگ تیره
سبزیهایی مانند اسفناج، کلم پیچ، چغندر و سبزی کولاردک که برگ تیره دارند، شامل ویتامین دی، آنتی اکسیدانهای ضد استرس و مواد شیمیایی گیاهی هستند. برای جذب کلسیم، ویتامین دی بسیار ضروری بوده و میتواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود و در مبارزه با عفونت به بدن کمک کند.
سیر
سیر فواید زیادی برای سلامت انسان دارد که طبق تحقیقات به دست آمده، در مبازه با سرطان، بیماریهای قلبی، زوال عقل و آرتروز نیز موثر است؛ زیرا در سیر ترکیبی به نام دی آلیل سولفید وجود دارد که میتواند با آنزیمهای آسیب رساننده غضروف مبارزه کند.
ماهیهای چری و روغنی
ماهی به دلیل دارا بودن امگا 3، خواص ضد التهابی دارد و به همین دلیل برای این بیماری مفید میباشد و بهتر است تا حداقل یک بار در هفته ماهیهای روغنی که شامل سالمون، ساردین، تن ماهی تازه و … میباشند را مصرف کنید. اگر تمایلی به مصرف ماهی ندارید، میتوانید به جای آن از مکملهایی که حاوی امگا 3 هستند، استفاده کنید که برخی از آنها شامل روغن بذر کتان، روغن ماهی، روغن گردو و … میباشند که نقش موثری در کاهش التهاب دارد.
زنجبیل
زنجبیل یکی از بهترین مواد غذایی برای درمان آرتروز است که توسط پزشکان معرفی شده است و به عنوان طعم دهنده نیز در غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. در سال 2001 تحقیقاتی در خصوص تاثیرات زنجبیل بر روی 261 بیمار مبتلا به آرتروز صورت گرفت و پس از گذشت 6 هفته حدود 66 درصد از این افراد درمان شدند. از طرفی مطالعه دیگری نیز نشان داد زنجبیل و ترکیبات آن میتواند در متوقف کردن تولید عناصر افزایش دهنده التهاب در بدن موثر باشد. در مطالعه حیوانی بر روی موشها مشخص شد خوردن زنجبیل موجب کاهش میزان برخی از نشانههای التهابی مرتبط به آرتروز شده است.
گردو
یکی از بهترین مواد غذایی برای درمان آرتروز گردو میباشد. بررسیهای انجام شده بر روی 13 مورد نشان داده است که مصرف گردو میتواند به کاهش شانههای التهابی کمک کند که این مسئله میتواند به دلیل مقدار بالای اسیدهای چرب امگا 3 در گردو باشد. البته در مطالعهای که برروی 90 بیمار مبتلا به آرتریت صورت گرفت، آنها را به دو گروه تقسیم کردند که یک گروه روغن زیتون و گروه دوم مکمل اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کرند که در این مطالعه، گروه دوم در مقایسه با گروه اول کاهش درد ناشی از آرتروز را تجربه کردند و این موضوع باعث کاهش مصرف داروهای آرتروز در آنها شد.
اسفناج
برخی از ترکیبات موجود در سبزیجات برگدار میتوانند به کاهش التهابات ناشی از آرتروز در فرد کمک کنند؛ زیرا اسفناج حاوی مقدار بالایی از آنتی اکسیدان و ترکیبات گیاهی است که در تسکین التهاب و مبارزه با بیماریها موثر میباشد. این سبزی حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان کائمفرول است که میتواند در کاهش اثرات عوامل التهابی مرتبط با آرتریت روماتوئید مفید باشد.
یک مطالعه در سال 2017 نشان میدهد که آنتی اکسیدان کائمفرول در درمان سلولهای غضروفی درگیر با آرتروز بسیار مفید بوده است. این آنتی اکسیدان در کاهش التهابات بسیار موثر بوده و از پیشرفت آرتروز نیز جلوگیری میکند.
انگور
انگور به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب خود یکی از بهترین موارد غذایی برای درمان آرتروز است، از طرفی پوست انگور دارای آنتی اکسیدانی به نام رسوراترول میباشد که طبق تحقیقات به دست آمده، این ماده با متوقف کردن شکل گیری سلولهای آرتریت رومائید میتواند در پیشگیری از التهابات مفاصل ناشی از آرتروز موثر باشد. عصاره هسته انگور میتواند التهابات مربوط به آرتروز را کاهش داد و پروآنتوسیانیدین نیز ترکیب دیگری در انگور است که در تسکین بخشیدن درد آرتروز موثر است.
غذاهای مضر برای آرتروز
قند
افرادی که به آرتروز مبتلا هستند، حتما باید قند را از برنامه غذایی خود حذف کنند؛ زیرا قندهای افزوده شده در آب نبات، نوشابه، بستنی و بسیاری از مواد غذایی دیگر مانند انواع سسها، یافت میشوند و میتوانند به راحتی سبب افزایش علائم آرتروز گردند. البته علاوه بر این موارد، نوشیدنیهای شیرین مانند نوشابه ممکن است، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به آرتریت را افزایش دهند.
غذاهایی که حاوی گلوتن هستند
گلوتن گروهی از پروتئینهای موجود در گندم، جو و چاودار است که میتواند با افزایش التهاب مرتبط باشد. علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری سلیاک در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به RA هستند.
الکل
الکل ممکن است علائم آرتریت را بدتر کند، بنابراین هرکسی که آرتریت التهابی دارد، حتما باید مصرف آن را محدود کرده و یا به طور کلی از مصرف آن اجتناب کند.
غذاهای پرنمک
کاهش مصرف نمک ممکن است انتخاب آگاهانه برای افرادی که مبتلا به آرتریت هستند، باشد. غذاهای سرشار از نمک شامل میگو، پیتزا، پنیرهای خاص، گوشتهای فرآوری شده و … هستند که باید از خوردن آنها پرهیز کرد.
توصیههایی برای پیشگیری از آرتروز
1. انجام ورزشهای روزانه حداقل به مدت زمان 30 دقیقه
2. داشتن خواب کافی
3. کنترل کردن استرس
4. مصرف صبحانه به طور کامل
5. شناختن علائم و نشانههای آرتروز
6. درمان بیماریهای کم خونی
7. نوشیدن میزان کافی آب در طول روز
8. پرهیز از نشستنهای طولانی مدت
9. استفاده از بالش و تشک مناسب برای خواب
10. پرهیز از بلند کردن و حمل کردن اجسام سنگین
سخن پایانی
آرتروز در واقع زمانی رخ میدهد که عملکرد نرمال یک مفصل به پایان میرسد و زمانی که این اتفاق بیفتد، فرد دامنه حرکتی محدود همراه با درد داشته باشد. برای درمان این عارضه میتوان با اصلاح مواد غذایی، انجام تمرینات ورزشی، استراحت، استفاده از کمپرس گرم و سرد، فیزیوتراپی و … به بهبود و درمان این عارضه پرداخت. از مهمترین راههای درمان این عارضه اصلاح برنامه غذایی و پرهیز از مصرف برخی از مواد غذایی است که شامل انواع قندهای مصنوعی، فست فودها، الکل و … میباشد.
اگر به دنبال سایتی برای خرید و فروش لوازم ارتوپدی و تجهیزات ارتوپدی هستید ما به شما سایت اتسی را معرفی میکنیم که در زمینه پخش عمده لوازم ارتوپدی و تجهیزات ارتوپدی فعالیت میکند.
شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از قیمت لوازم ارتوپدی، قیمت لوازم کمک حرکتی و توانبخشی از همین سایت برند اتسی به راحتی اقدام کنید.